Verhaal van James Musyimi (oprichter Bright Angels Academy)

Bright Angels Academy
Het idee om een school op te starten werd steeds sterker nadat ik te vaak zag hoe onze jonge generatie doelloos rond zat te hangen en bij toeristen bedelden om kadootjes of geld. Het eerste wat ik graag wilde aanpakken was de gedachte van deze kinderen om ze te laten inzien dat je met rondhangen niets bereikt en heb daarom geprobeerd ze te mobiliseren wat ik het zogenaamde “free tuition” noem, oftewel “vrij onderwijs” .. want.. het vervullen van dienstbaarheid aan de mens is dienstbaarheid aan God.. Zo is het idee ontstaan en was Bright Angels Academy een feit. Het resultaat om aan de behoefte te voldoen van goed onderwijs voor een betere toekomst van onze kinderen.

Onze Visie
Onze visie is om de kinderen die wees, dakloos of ‘weggegooid” zijn deze cirkel van armoede door onderwijs te doorbreken. Door samen te werken in een groep, sociale vaardigheden op te doen leren ze zichzelf ontwikkelen en krijgen hierdoor een stukje eigenwaarde en waardering terug.

Onze missie:
De missie of Bright Angels Academy  is opgebouwd uit het geloof dat kinderen in onze samenleving ons meest kostbare bezit zijn en daarbij onze hoop voor de toekomst. We kunnen ze slechts 2 erfenissen doorgeven:
één daarvan is wortels; de ander is vleugels..

 

 

Uitdagingen die we aan willen gaan:
Elk onderwerp heeft uitdagingen op zijn eigen manier, dit geldt zeker voor het opstarten van deze school. Goed onderwijs behoeft goede onderwijzers. Deze onderwijzers hebben een maandelijks salaris nodig; wij leven ook in huizen die maandelijks moeten worden betaald. De kinderen hebben eten nodig en een schooluniform. De klassen hebben materialen nodig met tafels en genoeg stoelen; daarnaast een kantoortje voor een betere service. We zijn jullie, met alle hulp voor onze school en alle toegiften enorm dankbaar.

Conclusie
Ik ben ervan overtuigd dat zonder twijfel onze grootse verantwoording het doorgeven van onze aarde is en bovenal het willen bereiken van onze doelen!  Zonder uitdagingen en het hebben van wensen is ons leven niet compleet.
Ik doe daarom een verzoek aan vrije gevers, sponsors en donors om dit nobel streven te supporten. We zouden ons leven volgens het principe  moeten leven met het besef dat onze jonge generatie de toekomst is. Dit kost ons tijd, aandacht, zorg en bezorgdheid want we willen dat het goed met ze gaat op welke manier dan ook. 

Ons hart zou groter moeten zijn dan ons lichaam!!